Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
Dorothee Mields
BAROQUE ONDER NOORDERLCHT
Holland Baroque ontmoet Dorothee Mields

Von Bingen, Biber, Purcell, Bertali, Krieger e.a.

Dorothee Mields – sopraan, Marco Ambrosini – nyckelharpa, Holland Baroque

zaterdag 16 februari 2019, 20:15 uur

Een bijzondere ontmoeting die leidt tot een schilderachtig 17e-eeuws programma over de liefde in al haar verschijningsvormen. Door de eeuwen heen is de liefde een onuitputtelijke inspiratiebron voor componisten. Of hun muziek nu in kapellen, kroegen of kastelen gespeeld werd, opera, schunnig liedje, mis of motet; liefde voerde altijd de boventoon. Op zoek naar repertoire is Holland Baroque de bibliotheken ingedoken, wat een schat aan muziek opleverde. Karitas (vriendschap) volgens Hildegard von Bingen, Mad-songs volgens Purcell, All is fair in Love and War (Shakespeare) volgens Biber en Bertali, Einsamkeit volgens Krieger.
De Duitse sopraan Dorothee Mields is een toonaangevend vertolker van muziek uit de 17e eeuw. Zij is geliefd om haar unieke stemgeluid en ontroerende interpretaties. De Italiaan Marco Ambrosini bespeelt de nyckelharpa, een strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren, dat vooral in de Zweedse volksmuziek gebruikt wordt. Ambrosini is, naast improvisator, als een vis in het water in barokmuziek. Deze veelzijdige musicus met zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties is de uitgelezen muzikale danspartner van de betoverende sopraan Dorothee Mields.
Bekijk het Promofilmpje op YouTube

Marco Ambrosini Toegang
€ 23,00; studenten t/m 27 jaar en CJP € 10,00. Reductiekaarten alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Bestel hier kaarten!
Kaarten zijn vanaf 2 februari ook verkrijgbaar bij:
Primera De Postkoets in Beek (geen pin, alleen contante betalingen)
Boekhandel Roelants (Van Broeckhuysenstraat) in Nijmegen

Maak uw concertavond compleet met een arrangement
Keuzemenu (3 gangen) bij restaurant t Spijker (uiterlijk 17:45 uur aan tafel), entree concert, programmaboekje en glas wijn of koffie/thee in de pauze. Dit arrangement kunnen wij u voor € 50,00 (+ 1.50 servicekosten) aanbieden!
Bestellingen moeten uiterlijk 1 dag vr het betreffende concert binnen zijn.


Volgend concert