Concertserie Beek - Sint-Bartholomaeuskerk - Beek bij Nijmegen
Vers la Méditerranée

Ravel (Trois Chansons), Poulenc (Sept Chansons), Daniel-Lesur (Le Cantique des cantiques)
Tulev (Car j´ai vécu de vous attendre)

Franse koormuziek uit de 20ste eeuw is een mer à boire: een keuze uit deze zee van mogelijkheden is bijna onbegonnen werk. Risto Joost sprong in het diepe en koos voor het beste werk van Daniel-Lesur: La Cantique des cantiques. Dit indrukwekkende 12-stemmige koorwerk is beroemd om zijn harmonische rijkdom en beheerste sensualiteit. Daarnaast passen de levendige cyclus Sept Chansons van Poulenc en de kleuren in Trois Chansons van Ravel uitstekend in dit programma.

Nederlands Kamerkoor

Geen puurder geluid dan de menselijke stem, en geen vocaal ensemble waar de klank zo op een goudschaaltje gewogen wordt als een kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor kan erover meepraten. Het staat als zelfstandig, professioneel kamerkoor al decennia lang aan de top. De actieradius omvat het hele kamerkoorrepertoire, van middeleeuws tot hedendaags en van a cappella tot begeleid.
Risto Joost is sinds 2011 chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. De in 1980 geboren dirigent is afkomstig uit Estland. Tot 2008 volgde hij een opleiding aan het Royal College of Music in Stockholm. Hij dirigeerde al een groot aantal, met name Noord-Europese orkesten. Sinds 2009 is hij dirigent van het Estse Nationale Opera. Naast dirigent is Risto Joost ook countertenor, onder andere bij de Theatre of Voices onder leiding van Paul Hillier.

Toegang
€ 22,00; studentenpas (t/m 27 jaar) en CJP (géén CKV) € 8,00 (legitimatie wordt gevraagd).
Kaarten zijn verkrijgbaar bij onze voorverkoopadressen
U kunt ook een e-mail sturen naar info@concertseriebeek.nl of bellen: 024-6631701

Nederlands Kamerkoor
Risto Joost, leiding

zondag 22 september 2013, 15:00 uur


Volgend concert